Podávání žádostí TJ/SK v programu MŠMT č. VIII se mění

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy uspořádalo pod záštitou ministryně Mgr. Kateřiny Valachové, Ph.D. semináře, na kterých představilo nový elektronický systém IS-Sport. Ten bude od letošního roku sloužit k podávání žádostí o neinvestiční dotace v rámci programů podpory sportu I. – X.

Tělovýchovné jednoty a sportovní kluby, které budou podávat žádosti o dotaci na organizaci (mládežnického) sportu v rámci programu č. VIII pro rok 2017, budou muset od letošního roku – kromě žádostí v papírové podobě – zaslat na MŠMT také elektronickou verzi žádostí. Tento postup se týká všech státních neinvestičních programů v oblasti sportu nejen pro jednoty a kluby, ale i pro sportovní svazy a další střešní organizace.

Žádosti se budou podávat prostřednictvím nového informačního systému MŠMT „IS-SPORT“. Ten najdete na stránce http://is-sport.msmt.cz, která je v současné době nedostupná. Její spuštění je naplánováno k datu vyhlášení programů podpory sportu na rok 2017 (během druhé půlky října).

Úvodní stránka nabídne návštěvníkům informace o tom, k čemu je „IS-SPORT“ určen, aktuality a odkaz na metodiku a nápovědu. Další část systému je určena pouze pro registrované uživatele, kterým se po přihlášení zobrazí část „Údaje o organizaci“ a záložka „Projekty“ (možnost zakládat nové projekty/žádosti, spravovat je, odesílat).

Více informací naleznete v přiložené prezentaci, případně získáte na tel. č. 261 215 365 či e-mailu nespurkova@ptupraha.cz (Veronika Nešpůrková).

O spuštění systému „IS-SPORT“, stejně tak o podmínkách programů MŠMT vás budeme informovat neprodleně po jejich vyhlášení.

Ing. Veronika Nešpůrková

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.