Praha 4 poprvé vyhlašovala Sportovce roku

První ročník ankety o nejlepšího sportovce Prahy 4 byl zakončen slavnostním vyhlášením prvního dubna v KC Novodvorská spolu s bohatým doprovodným programem. Předseda PTU Ing. Chvalný předal ocenění pro Trenéra roku.

dsc8431

Slavnostní večer byl zahájen předtančením dvou nominovaných z TK Maestro (K. Hrstková a L. Bartuněk). Následovaly proslovy zástupců Prahy 4 – starosty Mgr. Petra Štěpánka a zástupce starosty Ing. Zdeňka Kováříka, který nad celou anketou držel záštitu. Večerem provázel Jan Pokorný, moderátor a šéfredaktor Radiožurnálu, který si bravurně poradil se sportovním tématem a dokonce se mu podařilo rozhovořit i ostýchavou mládež vyhlášenou v kategorii Naděje Čtyřky.

 

dsc8481V této kategorii bylo všech 10 dětí a juniorů nominovaných do 2. kola zároveň jejími vítězi. Mladé naděje dostaly od zástupců městské části a sponzorů památeční diplom a sportovní ceny. Vítězi kategorie Naděje Čtyřky se stali: Ondřej Cichoň (HC Kobra), Lucie Keblová (Český Yacht Klub), Gabriel Mahler (Český veslařský klub), Kateřina Minksová (TJ Sokol Hodkovičky), Jakub Nicod (TK Start Praha Topolka), Tereza Novotná (Eagles Praha), David Smetlivý (AFK Slavoj Podolí Praha), Anna Sobotková (Radioklub OK1KYP), Prokop Sojka (Klub vodního póla STEPP Praha) a Petr Vávra (ZŠ Bítovská – cyklo klub).

Druhou vyhlašovanou kategorií byl Trenér roku – ze čtyř nominovaných kandidátů byl komisí za vítěze zvolen Jakub Skřídlovský z TJ ABC Braník. Jakub vystudoval FTVS na Karlově univerzitě a ve svém klubu vede 9členný tým trenérů beachvolejbalu. Jako nejlepší družstvo roku byly vyhlášeny ženy z A družstva STEPP Praha, které se v loňské sezóně umístily na stříbrné příčce první ligy vodního póla žen.

vitezove2

Pak už přišly na řadu obě hlavní kategorie – Sportovcem roku se stal Robert Jůzek z AFK Slavoj Podolí Praha a Sportovkyní roku byla zvolena Dagmar Skřivanová z Radioklubu OK1KYP. Robert si v loňském roce z mistrovství světa lékařů ve fotbale přivezl zlatou medaili a Dagmar získala dvě individuální bronzová umístění na veteránském mistrovství světa v rádiovém orientačním běhu.

vitezove

Vedle očekávaného vyhlášení bylo navíc uděleno čestné ocenění za práci pro sport Stanislavu Bartůškovi, který žije na Praze 4 a je jednak sportovním redaktorem v ČT a sám také velkým sportovcem. Zástupci MČ rovněž předali finanční dar handicapovanému sportovci Ivo Budilovi, který reprezentoval ČR na paralympiádě v goalballu.

Po slavnostním vyhlášení nastala neformální část večera, na které vystoupila Dara Rolins se svými tanečnicemi, DJ Josef Melen a Těžkej Pokondr. Nominovaní sportovci, vítězové, funkcionáři klubů, zástupci městské části i ostatní příznivci sportu na Praze 4 – ti všichni si užili zbytek večera na tanečním parketu a Party 4 Sport tím dostála svého jména.

Medailonky nominovaných naleznete zde na webu PTU v březnovém článku, kompletní fotogalerii pak na stránkách Prahy 4.

Ing. Pavla Šrůtová

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.