MŠMT začalo vyhlašovat neinvestiční dotační programy na rok 2018

Ve středu 22. listopadu 2017 začalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašovat neinvestiční dotační programy na rok 2018. Doposud je vyhlášeno 5 programů, které nahrazují původní programy s čísly I, II, IV, VI, VII a VIII.

Vyhlášení 22. 12. 2017

Jako první byl vyhlášen program s názvem SPORTOVÁNÍ BEZ BARIÉR, který nahradil původní program č. VII – Zdravotně postižení sportovci. Program obsahuje 3 podprogramy, které jsou určeny jak pro spolky s celostátní působností, tak pro místní tělovýchovné jednoty a sportovní kluby. Kompletní vyhlášení najdete ZDE.

Dalším vyhlášeným programem jsou VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE. Program – původně označený číslem VI – je určen k podpoře a zajištění financování významných sportovních akcí na území České republiky. Kompletní vyhlášení najdete ZDE.

První dva vyhlášené programy mají uzávěrku pro podávání žádostí 22.12.2017 a informační systém ministerstva IS-SPORT je již připraven pro podávání žádostí v rámci těchto programů.

Vyhlášení 1. 12. 2017

V pátek 1.12.2017 byl zveřejněn program s názvem MŮJ KLUB, v jehož vyhlášením se spojují původní programy č. IV – Údržba a provoz sportovních zařízení a č. VIII – Organizace sportu ve sportovních klubech. Cílem programu je vytvářet podmínky pro pohybové aktivity dětí a mládeže ve věku od 6 do 23 let bez rozdílu talentu, pohlaví, původu, vyznání, ale i ekonomického a sociálního statusu. Kompletní vyhlášení najdete ZDE.

V následujících dnech nastudujeme podmínky nového programu a ve spolupráci s Českou unii sportu vypracujeme doporučení, jak o dotace na rok 2018 žádat. Uzávěrka pro podávání žádostí je 29.12.2017.

Poslední dva doposud vyhlášené programy jsou zaměřeny na podporu talentované mládeže ve věku 6 až 23 let (program s názvem TALENT) a podporu úspěchů sportovní reprezentace na mezinárodních soutěžích (program s názvem REPRE). Stejně jako program MŮJ KLUB mají tyto programy uzávěrku pro podávání žádostí 29.12.2017.

V současné chvíli není možné podávat žádosti o dotace z programu MŮJ KLUB, TALENT A REPRE, neboť systém MŠMT zatím není připraven. Zároveň také není možné do systému vkládat vyúčtování dotace z programu VIII za letošní rok. 

Ing. Veronika Nešpůrková

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.