Evropský týden sportu 2018

Od 23. do 30. 9. 2018 proběhne již 4. ročník Evropského týdne sportu. I Vaše TJ/SK může být součástí této celoevropského iniciativy a motivovat své okolí k pohybové aktivitě.

Evropský týden sportu je iniciativou Evropské komise na podporu sportu a pohybové aktivity v celé Evropě, v Čechách jej koordinuje Český olympijský výbor. V roce 2018 proběhne čtvrtý ročník této iniciativy. Ústředním motivem kampaně zůstává slogan #BeActive, který má nabádat pohybu, a to nejen po dobu Evropského týdne sportu, ale po celý rok.

Najít si čas sportovat – to je motto letošního čtvrtého ročníku Evropského týdne sportu. V České republice se stále navyšuje negativní trend snižující se pohybové aktivity napříč všemi věkovými kategoriemi. Nové statistiky navíc ukazují, že i přes finanční a geografickou dostupnost sportovišť v okolí bydliště si lidé neumí najít na pohybové aktivity čas. Nedostatek tělesné aktivity má negativní dopad na společnost i na zdraví lidí a také zvyšuje hospodářské náklady. Evropský týden sportu je snahou tuto situaci zlepšit.

Evropský týden sportu si klade za cíl zapojit občany do sportovní a tělesné aktivity a zvýšit jejich povědomí o jejích četných přínosech. Týden je určen všem – bez ohledu na věk, původ či fyzickou zdatnost. Měl by být setkáním jednotlivců, veřejných orgánů, sportovních hnutí, organizací občanské společnosti a soukromého sektoru. Do letošního čtvrtého ročníku Evropského týdne sportu se jako ambasadoři zapojí také tři olympijské hvězdy. Motivovat širokou veřejnost, aby si našli čas na pravidelný pohyb, budou talentovaná atletka Michaela Hrubá, bronzová medailistka v trojskoku Šárka Kašpárková a nadějný kanoista Josef Dostál.

Jak se může TJ/SK zúčastnit?

Zapojit se může každý, kdo v období od 23. do 30. září 2018 pořádá sportovní akci pro veřejnost nebo nábory do sportovních klubů. Prvních 70 přihlášených organizátorů získá navíc dárky pro účastníky a podporu propagace akce online. Přihlásit se můžete vyplněním formuláře na webových stránkách pořadatele.

Vedle toho můžete svůj projekt také nominovat na cenu BeActive Awards celkem ve čtyřech kategoriích. Vybraný projekt v každé kategorii bude v rámci České republiky oceněn a následně nominován na ocenění celoevropské. Tři projekty vybrané Evropskou komisí pak získají vítězný certifikát a hrazenou cestu na slavnostní předávání cen do bulharské Sofie. Vítěz navíc získává 5000 euro, trofej a profesionální videoklip k podpoře svých sportovních aktivit.

d9ff6a9a981fbe0ca1079bafbc794e43

Všechny potřebné informace najdete na https://www.sportvokoli.cz/evropsky-tyden-sportu

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.