Upozornění na blížící se termín pro žadatele Výzvy V3 MŠMT

MŠMT připomíná, že všichni žadatelé investiční Výzvy V3 (Sport, investice 2019/2020) mají povinnost zápisu svých sportovních zařízení do Rejstříku MŠMT do 31.12.2018. Tuto povinnost zápisu nemůže za žadatele splnit žádná střešní organizace.

Povinnost  zápisu sportovního zařízení do Rejstříku MŠMT vyplývá ze zákona č. 115/2001 Sb., o podpoře sportu, respektive ze zákona č. 230/2016 Sb., který definuje jednotlivé lhůty pro zápisy. Připomínáme, že stále platí, že Česká unie sportu zapsala sdružené subjekty – sportovní kluby a tělovýchovné jednoty a jejich členskou základnu sportovců a trenérů z IS ČUS a splnila tak tuto povinnost za sdružené subjekty. Bohužel Rejstřík kromě subjektů a členů obsahuje ještě třetí část – pasport sportovních zařízení, kterou jsou žadatelé o investiční dotace ze státního rozpočtu povinni vyplnit každý samostatně.

Pokud tedy TJ/SK podalo žádost do investiční Výzvy V3 (Sport, investice 2019/2020), má povinnost zapsat svá sportovní zařízení do Rejstříku MŠMT do 31.12.2018. Žadatel tak musí na stránkách https://rejstriksportu.msmt.cz/ sám provést registraci do Rejstříku a následně zapsat údaje o sportovním zařízení. Registrace a zápis sportovního zařízení do Rejstříku však není složitá a zabere pár minut.

MŠMT ke svému Rejstříku sportovních organizací, sportovců, trenérů a sportovních zařízení vytvořilo Manuál, který průběžně aktualizuje, podle rozšiřování funkcionalit Rejstříku. Podrobný manuál ve verzi 2.0 naleznete ke stažení ZDE.

Ing. Pavla Šrůtová

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.