Praha si nechá zpracovat Plán rozvoje sportu

Magistrát hl. m. Prahy vybral pro zpracování plánu na období 2021-2032 firmu BDO Advisory. Dokument má být zhotovený nejpozději do srpna 2020 a má poskytnout pražským TJ/SK jistoty v oblasti sportovních dotací bez ohledu na politické změny ve vedení města.

Smlouvu ve čtvrtek 29.8. podepsal radní hl. m. Prahy Vít Šimral se zástupcem společnosti BDO Advisory s. r. o. Radovanem Haukem. Podle radního Šimrala je podstatné, aby plán rozvoje byl kvalitní a funkční, aby se jej Praha mohla držet dalších 12 let – město zaplatí za tvorbu dokumentu 1 645 000 korun s DPH.

Podpora a rozvoj sportu patří mezi důležité složky rozpočtu hlavního města, ročně jde na tyto aktivity okolo půl miliardy korun. Součástí Plánu rozvoje sportu a sportovních zařízení v hl. m. Praze 2021-2032 má být zejména vymezení priorit a efektivního systému rozdělování finančních prostředků. Dokument by měl zahrnovat také jiné pohybové rekreace, koncepci sportu na školách, podporu významných akcí v Praze a v neposlední řadě také možnosti sportu v metropoli pro zdravotně postižené.

Podle magistrátu vzniknou v rámci tvorby plánu také pracovní skupiny, které se zaměří na jednotlivé oblasti podpory sportu. Složeny budou z odborných garantů, tělovýchovných jednot, zástupců škol a dalších zařízení v Praze.

Dle informací hl. m. Prahy zpracovala Ing. Pavla Šrůtová

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.