Dotační výzva MŮJ KLUB 2022 je zveřejněna!

Národní sportovní agentura zveřejnila Výzvu MŮJ KLUB 2022. Výzva je zaměřena na podporu sportovišť a sportovních klubů, tělovýchovných a tělocvičných jednot, které se věnují sportování dětí a mládeže od 3 do 20 let. Lhůta pro podání žádostí je stanovena od 21. října do 30. listopadu 2021.

Kompletní znění výzvy si můžete stáhnout ZDE.

Na co je možné dotaci MŮJ KLUB 2022 využít?

  • sportovní aktivity dětí a mládeže ve věku od 3 do 20 let,
  • zabezpečení sportovní, tělovýchovné a organizační funkce žadatele,
  • činnosti zahrnující provoz a údržbu sportovních zařízení do výše max. 50% dotace.

Na rozdíl od minulého roku se Národní sportovní agentura vrací ke sloučení programů podpory sportující mládeže a zabezpečení provozu a údržby sportovních zařízení. Žadatel může využít až 50 % dotace na úhradu nákladů na provoz sportovního zařízení ve vlastnictví, dlouhodobém nájmu nebo dlouhodobé výpůjčce (kde druhou smluvní stranou je státní subjekt, územní samosprávný celek a subjekty s jejich majetkovou účastí nebo jiný spolek, působící v oblasti sportu). Jako dlouhodobý nájem/výpůjčka je brána smlouva na minimálně 5 let, která bude v platnosti alespoň do 31.12.2022.

Pro koho je program určen?

Oprávněným žadatelem jsou spolky, tedy regionální tělovýchovné nebo tělocvičné jednoty a sportovní kluby, které:

  • organizují každodenní sportovní činnost pro děti a mládež
  • hlavnímu předmětu činnosti – sportu – se věnují min. 2 roky
  • jsou bezúhonnou a bezdlužnou osobou (tzn. nebyly pravomocně odsouzeny a nemají dluhy vůči Finanční správě ČR, Celní správě ČR, na pojistném atd.)
  • evidují min. 10 osob ve věku od 3 do 20 let
  • mají stanoveny členské příspěvky v min. výši 100 Kč/osoba/rok za kalendářní roky 2021 a 2022

Jaká bude výše dotace?

Výše dotace bude stanovena na základě rozsahu sportovní aktivity dětí a mládeže ve věku od 3 let (ročník narození 2019) do 20 let (ročník narození 2002) uvedených v příloze žádosti:

Kategorie 1: Sportovci ve věku 3 až 20 let (ročník narození 2019 až 2002) s předpokládanou účastí na tréninkové jednotce minimálně 1 x týdně

Kategorie 2: Sportovci ve věku 6 až 20 let (ročník narození 2016 až 2002) s předpokládanou účastí na tréninkové jednotce minimálně 2 x týdně, kteří se zároveň účastnili alespoň na 6 soutěžních dnech za období 36 měsíců zpětně ode dne podání žádosti.

Výpočet výše dotace bude proveden podle následujícího vzorce:

  • A = Počet sportovců žadatele kategorie 1 * 1 800 Kč
  • B = Každému sportovci z kategorie 1, který zároveň splňuje podmínku věku 11 až 16 let (ročník narození 2011 až 2006), bude částka dle písmena A navýšena o 500 Kč.
  • C = Počet sportovců žadatele kategorie 2 * 2 500 Kč
  • D = Každému sportovci z kategorie 2, který zároveň splňuje podmínku věku 11 až 16 let (ročník narození 2011 až 2006), bude částka dle písmena C navýšena o 800 Kč.

Celková výše dotace = A+B+C+D

Využití IS ČUS pro import do Rejstříku sportu

Česká unie sportu již minulý rok vytvořila pro členské tělovýchovné jednoty a sportovní kluby, které využívají informační systém IS ČUS k evidenci členské základny, funkcionalitu – tlačítko „Export rejstřík“. Kluby si tak mohou jednoduše vyexportovat soubor s daty o sportovcích a trenérech bez nutnosti dalších úprav.

Žluté tlačítko „Export rejstřík“ naleznete po přihlášení do IS ČUS v sekci Členové či Oddíly, vždy na konci stránky v pravém rohu. Vygenerovaný export obsahuje již pouze osoby pro platný rejstříkový zápis – to jest sportovce a trenéry, velikost členské základny v exportu tedy může být menší než je celkový počet členů v IS ČUS!

is-cus-export-rejstrik

Po stažení souboru (formát *.csv) do počítače je třeba jej otevřít v programu Excel, uložit a teprve poté nahrát do Rejstříku! V případě potíží můžete využít náš starší návod na manuální přenos dat mezi soubory databáze ČUS a Rejstříku, nebo kontaktujte pracovníky PTU na tel. č. 261 215 365 nebo e-mailu info@ptupraha.cz.

Na co lze dotaci využít?

  • zabezpečení sportovní, tělovýchovné, organizační a servisní funkce sportovní organizace
  • zabezpečení údržby a provozování sportovních zařízení ve vlastnictví, dlouhodobém nájmu nebo dlouhodobé bezplatné výpůjčce spolku, tyto náklady mohou být hrazeny maximálně do výše 50 % přidělené dotace
  • osobní náklady zaměstnanců – trenérů a členů realizačního týmu, do maximální výše 50 tis. Kč na osobu a měsíc (bez příslušných zákonných odvodů), hodinová sazba dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr (DPP, DPČ) nesmí překročit 400 Kč / hodinu
  • trenérské služby, metodické služby, služby fyzioterapie, služby výživového poradenství, služby psychodiagnostiky a služby technického a servisního zabezpečení; jedná-li se o služby OSVČ platí limit do maximální výše 50 tis. Kč na osobu a měsíc
  • další služby a na spotřební materiál
  • nájem a podnájem včetně vybavení , standardní úrazové a cestovní pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění sportovních potřeb a sportovního materiálu
  • cestovné, startovné a výdaje/náklady na dopravu
  • ubytování a stravování pořízení drobného hmotného majetku, jehož pořizovací cena za 1 ks DHM nebo 1 souboru věcí DHM je nižší/rovno 60 tis. Kč bez DPH
  • pořízení drobného nehmotného majetku nebo 1 licence na užívání NHM, jehož pořizovací cena je nižší/rovna 80 tis. Kč bez DPH

Jak se žádost podává?

Žádost je možné zpracovat od 21. října do 30. listopadu 2021 do 12:00 hod. prostřednictvím formuláře elektronické žádosti, který je součástí Rejstříku sportu. Žádost lze podat jedním z následujících způsobů:

  • Elektronicky přímo v Rejstříku sportu, pokud je do Rejstříku sportu je přihlášena oprávněná/zmocněná osoba žadatele jednou z forem e-identity (NIA)
  • V případě, že žadatel využívá pro přihlášení do Rejstříku sportu uživatelské jméno a heslo, je nutné po elektronickém podání vygenerovat žádost PDF a doručit NSA do lhůty 30. 11. 2021 do 12:00 hod. jedním z následujících způsobů:
    • Elektronicky na emailovou adresu podatelnamk2022@agenturasport.cz (pouze pokud má žadatel platný kvalifikovaný elektronický podpis, nebo využije možnost autorizované konverze úředně ověřené listinné formy vygenerované žádosti v pdf), emailová zpráva se žádostí musí být označena číslem žádosti.
    • Elektronicky do datové schránky poskytovatele ID vnadiz2. Odesílající datová schránka musí být datová schránka žadatele.
    • Listinná žádost (v takovém případě musí být podpis na vygenerované žádosti úředně ověřen): doručit osobně na podatelnu NSA na adrese: Českomoravská 2420/15, 190 00 Praha 9, a to v pracovní dny v úředních hodinách, nebo na tuto adresu v listinné podobě doporučeně zaslat společností, která poskytuje poštovní služby.

Podrobnosti k výzvě a zejména povinným přílohám žádosti připravíme v co nejkratším termínu.

Ing. Pavla Šrůtová

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.