Přihlaste svou akci do projektu Sportuj s námi 2022

„Tipsport Sportuj s námi“ je největším sportovním projektem pro veřejnost od vzniku samostatné České republiky. Každoročně (nezlobí-li nás covid) se pod jeho hlavičkou uskuteční zhruba pět set akcí v nejrůznějších sportovních odvětvích. Přihlášení do projektu pro rok 2022 probíhá v termínu od 1. 11. 2021 do 30. 11. 2021.

Pořadateli jednotlivých akcí projektu „Tipsport Sportuj s námi“ jsou kluby, sportovní spolky, sdružení či svazy, které jsou členy České unie sportu. Tato největší sportovní organizace v České republice celý projekt zastřešuje a jednotlivým pořadatelům na jejich akce přispívá. Od roku 2021 projekt finančně podporuje také sázková kancelář Tipsport.

„Tipsport je klíčovým partnerem českého sportu, soutěží, klubů, reprezentací i samotných sportovců“, říká generální ředitel společnosti Petr Knybel. „Sport ale hraje nezastupitelnou a důležitou roli i v životech statisíců amatérů, nadšenců a občasných atletů. Jsme rádi, že prostřednictvím projektu Sportuj s námi můžeme podpořit právě je, a to díky stovkám akcí po celé naší zemi. V moha případech jde o tradiční události s historií udržovanou po desetiletí, která se po covidové krizi probouzí zpět k životu.“

Už od svého vzniku si dal tento projekt za cíl zapojit co nejvíce lidí do pohybových aktivit. V současnosti je tento úkol ještě důležitější než v nedávné minulosti. Pandemie se výrazně podepsala nejen na duševním zdraví, ale také na hmotnosti tisíců lidí. Zcela se zapomnělo na fakt, že sport a pohyb vůbec jsou často nejlepšími lékaři, na což Česká unie sportu neustále poukazovala. V současnosti už jsou sportoviště plně otevřena, ale mnoho z nás, bohužel hlavně dětí jako by na aktivní pohyb zapomnělo. Našim cílem není vychovat nové reprezentanty, ale znovu rozhýbat a přivést k pravidelnému sportování co nejvíce lidí.

650x180px_web_banner_prihlaska_2021

Přihlašování akcí do projektu bude opět probíhat prostřednictvím elektronické přihlášky.

Přihlášky je možné podávat v termínu od 1. 11. 2021 do 30. 11. 2021.

Podmínkou je, že:

  1. Organizátor musí být členským subjektem ČUS;
  2. akce je určena aktivní účasti široké veřejnosti;
  3. minimální počet 100 aktivních účastníků (s výjimkou sportovních odvětví, kde je uspořádání akce v tomto počtu téměř nemožné);
  4. akce nesmí být součástí pravidelných soutěží národního sportovního svazu;
  5. nelze zařadit seriál soutěží, ale pouze jeho jednu vybranou akci;
  6. termín konání akcí je od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022.

Kalendář akcí a rozdělení příspěvků pořadatelům schvaluje VV ČUS. S organizátory vybraných akcí budou uzavírány smlouvy a budou domluveny podmínky konkrétní spolupráce na prezentaci partnerů projektu.

Ing. Pavla Šrůtová

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.