Veřejná část IS ČUS byla spuštěna

Na začátku dubna 2016 byla spuštěna veřejná část informačního systému České unie sportu na internetové adrese https://iscus.cz. Veřejnost nyní může získat informace o sportovních klubech a svazech sdružených v ČUS a dále pak o sportovních zařízeních, která jsou ve správě (tzn. v majetku nebo v dlouhodobém pronájmu) členských subjektů ČUS.

Kromě vyhledávání klubů či sportovních zařízení podle názvu, místa nebo sportu může veřejnost využít také zajímavou funkci systému, a to „Najdi se podle rodného čísla“. Po zadání rodného čísla (ve formátu s lomítkem) se zobrazí název klubu či jednoty, případně více TJ/SK, které danou osobu evidují v rámci své členské základny.

Komu je určena veřejná část IS ČUS?

Veřejná část informačního systému je určena především zástupcům samospráv obcí a krajů, kteří si zde mohou hledat údaje o klubech či sportovních zařízeních. Dále jsou informace určeny zájemcům o sport z řad široké sportovní veřejnosti. Např. pro rodiče, kteří hledají sportovní klub pro své dítě. Ti si mohou na webu IS ČUS vyhledávat sportovní spolky a výsledky si mohou filtrovat podle adresy, sportu apod. Systém jim nabídne přehled klubů – buď na mapě nebo v tabulce – který odpovídá zadaným parametrům.

Změna přihlašování do IS ČUS

Spuštěním veřejné části došlo ke změně přihlašování do IS ČUS. Do interní části systému se uživatelé s přístupovými údaji dostanou přes odkaz „Přihlášení“ v pravém horním rohu stránky iscus.cz.
Ing. Veronika Nešpůrková

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.