Semináře na téma „Státní podpora TJ/SK“ se setkaly s velmi kladnými ohlasy

Ve dnech 14. a 15. listopadu 2016 proběhly v prostorách Nuselské radnice semináře na téma „Státní podpora tělovýchovných jednot a sportovních klubů v roce 2017“, které uspořádala Pražská tělovýchovná unie a Úřad městské části Praha 4.

Seminářů se zúčastnilo více než 200 zástupců tělovýchovných jednot a sportovních klubů nejen z Prahy, ale i okolí. Hlavními tématy seminářů bylo obsahové zaměření programu MŠMT č. VIII – Organizace sportu v SK a TJ na rok 2017 a představení nového elektronického systému MŠMT. Účastníci byli seznámeni s tím, kdo a na co může žádat, jaké podmínky musí splnit, dále byli upozorněni na změny oproti předchozímu roku a zároveň jim byl představen nový systém IS-SPORT, prostřednictvím kterého žadatelé o dotace na rok 2017 elektronicky odesílali projekty na MŠMT.

Kromě hlavních témat byly na seminářích probrána i doprovodná témata jako např. elektronická evidence tržeb u spolků a povinnosti TJ/SK vyplývající z občanského zákona a zákona o veřejných rejstřících.

Všem účastníkům děkujeme za podněty do diskuse a věříme, že se jim podařilo úspěšně vyplnit a odeslat žádosti o dotace. Úřadu Městské části Praha 4 děkujeme za spolupráci a podporu.

Ing. Jaroslav Chvalný

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.