MŠMT začalo rozdělovat dotace na sport

Ve středu 24. května 2017 vydalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR tiskovou zprávu, ve které informuje o postupu při kontrole a posuzování žádostí o dotace z rozpočtu MŠMT. Nová komise jmenovaná ministryní Kateřinou Valachovou již začala rozdělovat dotace na sport. Jako první posuzovala žádosti o finance od sportovních klubů.

V první fázi prošlo formální kontrolou a posouzením komise 1.172 z více než 4.300 žádostí sportovních klubů (Program VIII). První část posouzených žadatelů obdrží na účty téměř 239 milionů korun, přičemž peníze půjdou na sportování celkem 154.166 dětí. Peníze budou rozdělovány podle jednoduchého klíče, a sice 1.000 korun na dítě sportující jedenkrát týdně (celkem 55.372 dětí), 2.000 korun, pokud dítě v klubu sportuje minimálně 2x týdně a účastní se min. 4x ročně soutěží (98.794 dětí).

Žadatelé mohou sledovat stav své žádosti o dotaci v systému IS-SPORT – pokud  byla žádost řádně podána a zatím není posouzena, je u projektu v kolonce „Stav“ uvedeno „Podaný“. Poté, co bude žádost zkontrolována pracovníky MŠMT, bude mít stav hodnotu „Formálně zkontrolovaný – vyhovuje metodice MŠMT“ či  „Zamítnutý pro formální nedostatky“.

V programu na podporu zdravotně postižených sportovců (Program VII) navrhla komise zachovat stávající rozdělení peněz pro sportovní reprezentaci ČR a na významné sportovní akce. Celkově by mělo být vyplaceno 26 milionů na reprezentaci a 7,5 milionu na významné sportovní akce.

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.