Na dotační semináře dorazilo přes 200 zástupců z více jak 170 klubů

Rádi bychom poděkovali všem účastníkům, kteří dorazili do společenského sálu nuselské radnice na dva termíny semináře „Dotace – od žádosti po vyúčtování“, který v uplynulých dnech pořádala Pražská tělovýchovná unie ve spolupráci s MČ Praha 4.

Na první termín 20.11. se dostavilo 95 zástupců sportovních spolků nejen z území hlavního města Prahy a na 27.11. dorazilo dokonce 107 účastníků. Všechny přivítal zástupce starosty Prahy 4 Ing. Zdeněk Kovářík vlídnými slovy a poděkoval jim za práci, kterou mnohdy bez nároku na odměnu dlouhodobě provádějí v administrativě sportovních klubů.

Náplní semináře byly čtyři přednášky, které odpovídaly jeho názvu a doslova od A do Z provedly posluchače podstatnými aspekty dotačních programů, které jsou určeny tělovýchovným jednotám a sportovním klubům.

Předseda PTU Ing. Jaroslav Chvalný účastníky seznámil s obecnými účetními a daňovými aspekty přijetí a použití dotace a příspěvků. Následně se věnoval celoměstským programům podpory sportu v hl. m. Praze. Ing. Pavla Šrůtová porovnávala nabídku grantů na sport jednotlivých městských částí Prahy a Ing. Veronika Nešpůrková zakončila téměř tříhodinový maraton podrobným rozborem vyúčtování Programu MŠMT č. VIII.

Úvodní přednášku Účetní a daňové aspekty přijetí dotace a příspěvku máte k dispozici k nahlédnutí ZDE.

Komparace jednotlivých městských částí si můžete přečíst jako samostatný článek ZDE a podklady k vyúčtování Programu MŠMT č. VIII jsou k dispozici ZDE.

img_20171127_170847img_20171127_170747

 

 

 

 

 

 

 

Ještě jednou děkujeme účastníkům za zájem a budeme se těšit na příštích seminářích.

Ing. Pavla Šrůtová

 

 

 

 

 

 

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.