Oslavy 100 let české státnosti ve sportu

„Největší momenty českého sportu“ je projekt, který u příležitosti stého výročí vzniku České republiky připomíná historické momenty našeho sportu. Organizátorem projektu je Česká unie sportu a projekt připravila za podpory Českého olympijského výboru, České obce sokolské a České televize.

Základní částí projektu je anketa, ve které veřejnost vybírá z deseti nominací svůj největší moment z každé dekády. Zapojte se do internetového hlasování, které nyní probíhá prostřednictvím České televize. Hlasujte v anketě pro nejvýznamnější moment 100 let českého sportu a připomeňte si historické okamžiky českého a československého sportu. Hlasování probíhá od 9.7. do 16.9., vždy jeden týden pro jednu dekádu.

Nominace pro každou dekádu budou oznámeny vždy v pondělí odpoledne ve vysílání ČT Sport a na webu projektu. Vítězové jednotlivých dekád budou postupně prezentováni na webu projektu. O absolutních vítězích jednotlivých dekád rozhodne v kombinaci s názorem diváků hlasování odborné akademie, složené z předsedů sportovních svazů a spolků, sportovních legend, sportovních novinářů a organizátorů velkých sportovních projektů.  Absolutní vítězové všech dekád budou slavnostně vyhlášeni v podvečer 28. září v živém vysílání ČT Sport.

„Také sport se připojí k oslavám století české státnosti. Vždyť to byli právě sportovci – sokolové, kteří stáli přímo u zrodu samostatné republiky. Sport je obrovským společenským fenoménem, který nás v jakékoliv době dokázal naplnit pocitem vlastenectví a hrdosti. Tímto projektem chceme vzdát hold všem generacím sportovců, kteří se zasloužili o skvělou reprezentaci samostatného Československa a později České republiky,“ uvedl Miroslav Jansta, předseda České unie sportu v tiskové zprávě na webu ČUS.

Zdroj: tisková zpráva ČUS

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.