Přes 150 nejen pražských klubů se zúčastnilo semináře PTU

14.03.2019

Rádi bychom poděkovali všem účastníkům, kteří dorazili do společenského sálu Nuselské radnice na dva termíny semináře „Změny povinností v klubovém provozu“, který na konci února pořádala Pražská tělovýchovná unie ve spolupráci s městskou částí Praha 4.

Pracovní seminář „Změny povinností v klubovém provozu aneb Víte o legislativních, účetních a daňových změnách za posledních 5 let? se odehrál ve dvou termínech, a to 18. 2. 2019 a 26. 2. 2019. Díky spolupráci s MČ Praha 4 měli účastníci k dispozici velký sál Nuselské radnice a drobné občerstvení. Na první termín se přihlásilo 110 účastníků a na druhý běh semináře dokonce 120 zástupců tělovýchovných jednot a sportovních klubů.

Účelem semináře bylo poskytnout malým a středním TJ/SK bez vlastního profesionálního aparátu ucelený přehled spolkových povinností, včetně upozornění na hlavní změny v posledních letech a uvedení praktických příkladů z praxe. Po přednášce, která trvala přes dvě hodiny, následovala diskuze s individuálními otázkami účastníků.
img_3191
Seminář obsahoval výtah nejdůležitějších informací z následujících témat:

  • nový občanský zákoník, spolkový rejstřík,
  • vedení účetnictví, příjmy a výdaje TJ/SK, personalistika, daňové povinnosti,
  • odpovědnost právnických osob, pojištění ČOV,
  • dotace, registr smluv,
  • evidence skutečných majitelů,
  • rejstřík sportu, informační systém ČUS, GDPR a EET.

V následujících týdnech má kolektiv Pražské tělovýchovné unie v plánu vypracovat sérii odborných článků, které shrnou témata semináře i pro ty kluby, jejichž zástupci se nemohli účastnit osobně.

Všem zástupcům spolků děkujeme za účast a projevený zájem.

Ing. Pavla Šrůtová

 

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.