Seminář PTU k vyúčtování dotací NSA za rok 2021

Připravujeme pro členy PTU online webinář, kde jednotlivé tabulky podrobně vysvětlíme a na vzorovém příkladu ukážeme, jak je vyplnit. Termín webináře je pondělí 17.1.2022 od 16:00 hod. Informace a odkaz k připojení vám zašleme emailem nejpozději v pátek 14.1.2022.

Ve středu 15. prosince 2021 zveřejnila Národní sportovní agentura na svých stránkách podklady pro vyúčtování dotací za rok 2021. Původně předložené podklady prošly revizí a po Novém roce byly zveřejněny samostatné tabulky vyúčtování pro jednotlivé dotační výzvy. U jednotlivých výzev najdete tyto dokumenty – vyúčtování a vypořádání (soubor Excel, který obsahuje několik listů, které je potřeba vyplnit), závazné pokyny pro vyúčtování a vypořádání, avízo vrácení dotace a čestné prohlášení.

Podklady k vyúčtování dotace Můj klub 2021:

Podklady k vyúčtování dotace Provoz a údržba 2021:

Při tisku Listu 2 ve vyúčtování Provozu se může stát, že vám Excel nezobrazí sloupce F a G, které by vám pak v papírové verzi chyběly. V takovém případě je třeba vybrat všechny buňky, které chcete tisknout (A1 – G60) a v tiskové volbě vybrat „Vytisknout výběr“. Doporučujeme ve volbě tisku také zvolit orientaci stránky na šířku a měřítko „Přizpůsobit list na jednu stránku“. Pokud vám nejde oblast vybrat, pravděpodobně nemáte staženou poslední verzi formuláře vyúčtování ale některou ze starších.

Kromě tabulek vyúčtování a vypořádání je potřeba předložit i výsledovku dotace a účetní sestavu obsahující jednotlivé položky zahrnuté do vyúčtování dotace.

Termín pro vyúčtování dotací NSA za rok 2021 je 15.2.2022.

Ing. Veronika Nešpůrková

Copyright PTU 2000-2016, všechna práva vyhrazena. Created by Designeo Creative s.r.o.